Київські чиновники показали доходи: житла нема, годують дружини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські чиновники показали доходи: житла нема, годують дружини

Казна та Політика
5191
Доходи глави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова в 2010 році знизилися на 58 тис. грн. в порівнянні з 2009 р., коли він був народним депутатом і отримував у середньому 17 тис. 600 грн. За 2010-й він задекларував всього трохи більше 210 тис. грн.
Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на декларації доходів чиновників Київської міськдержадміністрації, наявні в розпорядженні редакції.
На банківських рахунках у Попова гроші залишилися недоторканими - їх стільки ж, що і рік тому. Зате у сім'ї з'явився автомобіль "Ланос", якого не було минулого року. Земельних ділянок у глави КМДА немає, а лише житло в рідному Комсомольську та неприватизована квартира в Києві, на Дніпровській набережній.
"Найбіднішим" серед чиновників виявився заступник голови КМДА Олександр Мазурчак: його річний дохід - 152 тис. грн. Трохи багатший від нього одесит Михайло Кучук, який займається в столиці земельними та містобудівними питаннями. У нього немає ні будинку, ні квартири, а дохід у 2010 році був 158 тис. грн. (трохи більше 13 тис. грн. на місяць). Кучук в Києві поки постійним житлом не обзавівся і живе в орендованій квартирі недалеко від міськадміністрації. Правда, він отримав відсотки, минулого року йому нарахували 61 тис. грн.
У заступника голови КМДА з фінансів Руслана Крамаренка зараз заробляє дружина, вона приватний підприємець, пише газета. Минулого року вона принесла в сім'ю 390 тис. грн., майже в 2,5 рази більше чоловіка-чиновника. До приходу на держслужбу Крамаренко займався нафтовим бізнесом - працював помічником першого заступника в "Укртатнафта", заступником голови правління "Кременчуцької нафтової компанії", заступником директора "Укрнафта-Центр", гендиректором "Вік Ойл".
Олександр Пузанов, заступник голови КМДА по майну, минулого року отримав понад 8 млн. грн., ставши найбагатшим чиновником в КМДА. "Продав офіс в Запоріжжі - ось і все", - пояснив газеті Пузанов. Його зарплата складає в адміністрації близько 13 тис. грн. на місяць.
Найбільше землі у Мазурчака - 1,38 га, правда, на його малій батьківщині в Кам'янець-Подільському районі. У Пузанова теж є дві ділянки загальною площею 1,4 га - Конча-Заспі і Віті-Поштовій.
Що стосується Анатолія Голубченка, заступника голови КМДА з питань Євро-2012, то тільки відсотки від вкладів у нього склали 2 млн. 100 тис. грн. А всього річний дохід - 2 млн. 424 тис. 388 грн. "Які у мене грошові вклади і де вони знаходяться, я розкривати вам не буду. І машини, і землі в мене немає", - прокоментував Голубченко. При цьому газета нагадує, що дружина Голубченка займається ресторанним бізнесом - вона володіє відомим і дуже дорогим рестораном "Егоїст". Але заробила минулого року всього півмільйона гривень (виходить близько 40 тис. грн. на місяць).
Зарплата ж Голубченка становить 14,5 тис. грн. на місяць. Крім того, він отримує пенсію - близько 10 тис. грн. на місяць.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас