Макацарія: Співпраця з МВФ необхідно продовжувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макацарія: Співпраця з МВФ необхідно продовжувати

Казна та Політика
376
Співпраця з Міжнародним валютним фондом - надійна застава для залучення іноземних приватних інвестицій та співпраці з іншими міжнародними фінансовими установами.
Таку думку висловив директор Департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергія Макацарія в прес-центрі інформаційного Інтернет-ресурсу "Главком". Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Мінфіну.
"Потрібно усвідомити, що залучення коштів від світових фінансових організацій для підтримки національних економік є нормальною практикою для сучасних країн. Більш того, заручитися підтримкою таких організацій є гарантією політико-економічної стабільності таких держав для іноземних інвесторів", - зазначив чиновник, відповідаючи на питання - чи зможе наша держава обійтися без грошей МВФ.
Нагадаємо, програма співробітництва України з МВФ була відновлена ​​в листопаді 2008 року. Всього було отримано три транші загальним обсягом 10,6 млрд доларів США, з яких 4,8 млрд доларів США були направлені безпосередньо до Державного бюджету. В липні 2010 року український Уряд почав нову спільну з МВФ програму "Стенд-бай" на загальну суму 10 млрд СПЗ (15,1 млрд дол США).
"Велика частина коштів, залучених від МВФ, надходить в резерви Національного банку України - на підтримку платіжного балансу, національної валюти і т.д", - констатував Макацарія. Наразі, за його словами, очікується одержання чергового траншу у сумі 1,5 млрд доларів США після завершення всіх обговорень з МВФ.
"Ці кошти будуть спрямовані до Нацбанку для підтримки його золотовалютних резервів", - зазначив Макацарія.
Він також додав, що значне навантаження на держбюджет з виплат за зовнішніми та внутрішніми борговими зобов'язаннями припадає на 2011 рік. Проте, він підкреслив, що зараз воно істотно зменшується.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас