Податкова вмовила 12 тис. директорів підвищити зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова вмовила 12 тис. директорів підвищити зарплату

Казна та Політика
988
Після індивідуальної роз'яснювальної роботи, проведеної податковими органами, 12,5 тис. підприємств підвищили рівень оплати праці та додатково сплатили до бюджетів 19,1 млн. грн податку на доходи фізичних осіб.
Такі дані наводить голова Державної податкової служби Віталій Захарченко.
Матеріали по 6,6 тис. підприємств, на яких зарплата була нижчою за мінімальну, направлені до органів прокуратури. Також прокурорам передані відомості про 682 підприємствах з давньою заборгованістю з виплати зарплати на суму 242,6 млн. гривень.
Як повідомляє прес-служба ДПС, після зустрічі з податківцями погасили заборгованість по зарплаті ВАТ "ГРЛ" (Полтавська область), ЗАТ "Черкаський агротепличний комбінат", філія "Чернігівський дорожньо-експлуатаційна дільниця" ДП "Чернігівський облавтодор".
За рахунок спільних заходів податкової служби та інших органів виконавчої влади погашена заборгованість із зарплати на загальну суму 324,3 млн. грн, до бюджету надійшло 50,6 млн. грн податку на доходи фізичних осіб.
Нагадаємо, в уряді готується пакет із трьох законів, покликаний вивести з тіні ринок праці. Очікуються додаткові перевірки роботодавців та наділення додатковими повноваженнями контрольних органів.
У Мінсоцполітики підрахували, що 2,5 млн. чоловік в Україні отримують мінімальну зарплату, в тому числі 120 тис. керівників підприємств.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас