Майже 70% українців використовують робочий інтернет в особистих цілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 70% українців використовують робочий інтернет в особистих цілях

477
Компанія Appleton Mayer опублікувала нове дослідження "Інтернет-користувачі: використання інтернету в особистих цілях співробітниками українських компаній".
У дослідженні, що проводилося з 20 вересня 2010 р. по 25 березня 2011 р., взяли участь 1000 компаній (25114 осіб).
Як показали результати дослідження, 69% працівників українських компаній, які взяли участь у дослідженні, щоденно використовують корпоративний доступ в інтернет в особистих цілях. Лише 7% співробітників застосовують офісне інтернет-підключення виключно для роботи.
Найбільше сумлінних співробітників виявилося в компаніях з комп'ютерними мережами від 5 до 25 комп'ютерів: 20% співробітників цих компаній використовували інтернет виключно для вирішення робочих завдань. Як правило, такі "малочисельні" мережі використовують тільки компанії, що працюють або в малому, або в середньому бізнесі (у дослідженні частота їх використання склала 97% і 38% відповідно для малого та середнього бізнесу). Тому, виходячи з невеликої кількості комп'ютерів і роботи в невеликому колективі, періодичність та час нецільового використання корпоративного доступу в інтернет істотно відрізняються від аналогічних показників у великих комп'ютерних мережах.
Серед онлайн-ресурсів, що використовуються працівниками українських компаній в особистих цілях, впевнено лідирують інформаційні ресурси (31%), а також соціальні мережі, персональні сайти і блоги (22%). До першої п'ятірки також входять служби миттєвого обміну повідомленнями та VoIP-сервіси (7%), мультимедійні ресурси (7%) та пошукові системи (6%). Цікаво, що "чисті" новинні ресурси (сайти друкованих ЗМІ, телеканалів, радіостанцій, інформаційних агентств) виявилися лише на сьомому місці за популярністю в офісних працівників. Таким чином, спеціалізовані інформаційні ресурси і соціальні мережі стають більш затребуваним каналом отримання (обміну) інформації.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас