ЄБРР готовий подвоїти фінансування залізничних проектів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР готовий подвоїти фінансування залізничних проектів в Україні

199
Європейський банк реконструкції та розвитку заявляє про готовність подвоїти фінансування залізничних проектів в Україні за умови реформування галузі.
"Серед перспективних нових проектів, які можуть з'явитися вже в цьому році, залізничники і банкіри називають проекти електрифікації та оновлення рухомого складу", - повідомили в прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України.
У січні 2009 року ЄБРР повідомив про виділення "Укрзалізниці" кредиту на 62,5 мільйонів доларів терміном на 10 років на купівлю вантажних вагонів у рамках програми оновлення рухомого складу.
"Укрзалізниця" та ЄБРР в 2004 році підписали кредитну угоду на суму 120 мільйонів доларів. Кредит наданий під гарантії держави на 15 років, вілсоткова ставка - LIBOR +1%.
Кошти призначались для впровадження швидкісних пасажирських перевезень по всій території України, зокрема, для закупівлі рухомого складу (близько 49 мільйонів доларів), придбання обладнання для ремонту залізниць (близько 29 мільйонів) і будівництва Бескидського залізничного тунелю (близько 40 мільйонів доларів).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас