В американському штаті змусять платити податок за нездоровий спосіб життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В американському штаті змусять платити податок за нездоровий спосіб життя

Казна та Політика
851
Повні і ті, які палять, жителі Арізони незабаром можуть зіткнутися з необхідністю платити податок на нездоровий спосіб життя. Про це повідомляє телекомпанія АВС.
З такою ініціативою виступила губернатор штату Дженіс Брюер. Як заходи для поліпшення стану програми безкоштовної медичної допомоги Medicaid губернатор Арізони запропонувала стягувати плату з тих мешканців штату, які ведуть нездоровий спосіб життя.
Бездітні повнолітні люди, що мають значну зайву вагу або страждають хронічним ожирінням і при цьому відмовляються виконувати розпорядження лікарів, можуть бути обкладені новим податком у розмірі 50 доларів щорічно.
Така ж сума, можливо, буде стягуватися з повнолітніх бездітних курців. Як відзначає телеканал, відповідний лист Брюер напередодні направила голові американського МОЗ Кетлін Сібеліус.
"Якщо ви не хочете змінювати своє життя і нести відповідальність за стан свого здоров'я, що в підсумку призводить до державних витрат, то вам доведеться взяти участь у співфінансуванні. Ви повинні нести відповідальність за те, що ваше куріння обходиться нам у круглу суму", - сказала телеканалу заступник директора представництва державної програми Medicaid в Арізоні Моніка Курі.
За її словами, наразі поки не розроблена методика моніторингу дотримання людьми правил здорового способу життя, однак не виключено, що держоргани будуть використовувати тактику раптових перевірок людей лікарями і брати розписки від потенційних платників нового податку в тому, що вони зобов'язуються займатися фізкультурою і кинути палити.
Разом з тим, в нової ініціативи з'явилися і супротивники. Зокрема, сенатор штату Крістін Сінема сказала АВС, що за всієї необхідності стимулювати людей до здорового способу життя, "податок" на куріння і зайва вага - міра, яка виходить за рамки моралі.
За її словами, подібна міра не відповідає традиціям Арізони, яка була одним з найбільш волелюбних штатів. "Ми всі знаємо, що пити "кока-колу" і солодку газовану воду шкідливо. Але люди це роблять, та й сама губернатор серед тих людей. Це схоже на поведінку няньки, але жителі Арізони завжди були прихильниками свободи", - завершила Сінема.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас