Теракт із версій катастрофи Ту-154 під Смоленськом виключений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Теракт із версій катастрофи Ту-154 під Смоленськом виключений

163
Генпрокурор Польщі Анджей Серемет заявив, що польські слідчі більше не розглядають версію, згідно з якою президентський Ту-154 розбився під Смоленськом у результаті теракту.
"Ми не знайшли доказів, які могли б цю версію підтвердити", - цитує генпрокурора агентство. За словами Серемета, військові прокурори припиняють розслідування обставин катастрофи, і тепер цим питанням займуться цивільні слідчі.
На версії теракту наполягала польська опозиція. Зокрема, за цю версію виступав брат загиблого президента Польщі Ярослав Качиньський. У той же час прем'єр Дональд Туск називав цю версію неспроможною.
Російська комісія Міжнародного авіаційного комітету (МАК) виключила теракт зі списку версій ще в травні 2010 року. "Комісією однозначно встановлено: теракту, вибуху, пожежі на борту, відмов авіаційної техніки в польоті не було. Двигуни працювали аж до зіткнення із землею", - заявляла голова МАК Тетяна Анодіна.
Літак Ту-154, на борту якого перебувало 96 осіб, у тому числі президент Польщі Лех Качиньський, розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Слідчий комітет Росії веде своє розслідування одночасно з поляками. Справа розслідується на основі звіту МАК, в якому відновлюється хронологія подій 10 квітня.
Згідно з висновками комісії, літак розбився з вини екіпажу, який вирішив садити літак в складних погодних умовах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас