S&P знизило кредитний рейтинг Ірландії на один щабель до "BBB+" — Finance.ua

S&P знизило кредитний рейтинг Ірландії на один щабель до "BBB+"

Казна та Політика
138
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's у п'ятницю знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Ірландії до "BBB+" з "A-", виключивши його зі списку на перегляд з можливим пониженням; короткостроковий рейтинг "A-2" залишився на колишньому рівні, йдеться в повідомленні агентства. Прогнози щодо рейтингів "стабільні".
Востаннє рейтинги країни були знижені на початку лютого. Ірландія є однією з країн єврозони, які дуже постраждали від фінансової кризи. Минулого року вона звернулася по фінансову допомогу до ЄС.
Незважаючи на нове зниження рейтингів, експерти агентства вважають, що "ірландська економіка має більш позитивні перспективи зростання, ніж економіки Португалії та Греції, враховуючи її відкритість, гнучкість і конкурентоспроможність".
У вівторок S&P знизило на один щабель довгострокові кредитні рейтинги Греції (до "ВВ-" з "ВВ+") та Португалії (до "BBB-" з "BBB"). Греція отримує фінансову підтримку від ЄС і МВФ загальним обсягом 110 млрд євро. Португалія поки не зверталася по зовнішню фіндопомогу, хоча боргова ситуація в країні залишається складною.
У четвер Центральний банк Ірландії повідомив, що тести кредитних установ виявили їх потребу в докапіталізації на суму 24 млрд євро. Влада країни гарантує своєчасне вливання в банки цієї суми. Вона буде виділена в 2011-2013 роках, щоб забезпечити підтримку у банків мінімального порогу достатності капіталу першого рівня в 10,5% при нормальному розвитку економіки і 6% у разі стресів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас