Лівійська опозиція запропонувала Каддафі мир в обмін на демократію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівійська опозиція запропонувала Каддафі мир в обмін на демократію

Казна та Політика
682
Лівійські повстанці запропонували офіційному Тріполі оголосити перемир'я.
Повстанці готові скласти зброю і припинити бойові дії в обмін на демократизацію західних міст країни. Перемир'я також має на увазі вивід "найманців Муаммара Каддафі" з вулиць міст, додали повстанці. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційного представника повстанців.
Про реакцію на ці пропозиції Каддафі та представників західної коаліції поки нічого не відомо.
Тим часом зіткнення між військами Каддафі і силами повстанців тривають за місто Марса-Брега (Брега). Якщо війська диктатора візьмуть місто, наступним стане Адждабія, звідки відкрита пряма дорога на Тобрук і Бенгазі - штаб-квартиру опозиції, повідомляє Al Jazeera.
Сьогодні стало відомо, що глава Пентагону Роберт Гейтс виступає різко проти участі військ США в лівійському конфлікті. Очікується, що з вечора 2 квітня авіація США не братиме участь в операції проти Лівії, і решта країн блоку НАТО повинні будуть продовжити повітряну операцію проти військ М.Каддафі самостійно.
Нагадаємо, зараз в операції проти військ Каддафі беруть участь не менше 38 кораблів, які заблокували Лівію з моря, а також 350 літаків альянсу. Напередодні генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що виступає проти ідеї поставляти зброю противникам Каддафі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас