ФРС США дозволило банку Goldman Sachs назад викупити за 5,65 млрд дол. свої "префи" у Berkshire Hathaway — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США дозволило банку Goldman Sachs назад викупити за 5,65 млрд дол. свої "префи" у Berkshire Hathaway

Казна та Політика
200
Один з найбільших в США банків Goldman Sachs Group Inc. отримав від Федеральної Резервної Системи (ФРС) дозвіл витратити 5,65 млрд дол. для зворотного викупу своїх привілейованих акцій в американської інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Inc., передає РБК з посиланням на Associated Press.
Нагадаємо, 24 вересня 2008 р. було оголошено, що Berkshire Hathaway, що належить мільярдерові Уоррену Баффету, в результаті закритої підписки придбала безстрокові привілейовані акції Goldman Sachs Group на суму 5 млрд дол. Згідно з умовами операції, покупцеві було гарантовано 10% від дивідендів, а продавцеві - право викупу проданого пакету за умови 10-процентної премії. У той же день Goldman Sachs оголосив про проведення додаткової емісії акцій ще на 5 млрд дол.
У розпал фінансової кризи банку вдалося зберегти самостійність (на відміну від поглинених Bear Stearns і Merrill Lynch) і не розоритися (як Lehman Brothers), проте йому довелося змінити статус - 22 вересня 2008 р. ФРС США ухвалила рішення задовольнити запит Goldman Sachs про зміну статусу на банківську холдингову компанію.
Goldman Sachs Group Inc. - одна з найбільших у світі фінансових компаній, її основні напрямки діяльності - інвестиційно-банківський бізнес, операції з цінними паперами, торгівля акціями та облігаціями за свій рахунок і за дорученням клієнтів, управління активами, фінансово-консультаційні послуги. Це один з найбільш впливових банків Америки з суперечливою репутацією.
Так, в минулому році Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) висунула банку звинувачення в шахрайстві з похідними іпотечними паперами, у результаті чого Goldman Sachs заплатив 550 млн дол. штрафу. Крім того, Goldman Sachs славиться щедрими бонусами для своїх співробітників, кількість яких по всьому світу перевищує 35 тис. До кризи Goldman Sachs виплачував річні бонуси в середньому на одного співробітника в розмірі понад 500 тис. дол., тепер же цей показник знизився до 450 тис. дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас