Банкір: Вкладники вже готові розміщувати депозити і на рік, і на півтора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Вкладники вже готові розміщувати депозити і на рік, і на півтора

Кредит&Депозит
4552
Законодавчі зміни, що забороняють вкладникам достроково забирати гроші з депозитів, будуть мати ситуативний характер, а потім протягом 3-6 місяців ситуація вирівняється. Про це в коментарі FINANCE.UA заявив голова правління Юнекс банку Андрій Яцура.
"Деякі вкладники якийсь час будуть працювати з короткими депозитами, а частину коштів перекладуть на довгий термін", - вважає банкір.
Він зазначив, що схожа ситуація була після кризи: через недовіру до банківської системи клієнти розміщували гроші на місяць, використовували також декадні депозити. Сьогодні ж, за словами Яцури, вкладники "готові розміщувати свої кошти і на рік, і на півтора під хорошу відсоткову ставку".
"Якщо ЗМІ підтримають банки, це допоможе фінустановам нормально управляти своєю ліквідністю. Коли не буде дострокового розірвання депозитних договорів, банки зможуть видавати більше кредитів, а це має зіграти на руку всім: і вкладникам, і позичальникам, і банкам, і економіці", - заявив Яцура.
Деякі банки, на його думку, будуть підвищувати ставки, пропонувати нові продукти.
"Приміром, вкладника, який поклав чималу суму на тривалий термін і якому знадобилися гроші раніше, банк може прокредитувати до кінця терміну депозиту. При цьому депозит клієнта продовжує працювати, і в той же час його проблема вирішена", - підсумував банкір.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас