АМКУ найближчим часом завершить розгляд справ про недобросовісну конкуренцію на ринку бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ найближчим часом завершить розгляд справ про недобросовісну конкуренцію на ринку бензину

Енергетика
565
Антимонопольний комітет України (АМКУ) має намір найближчим часом завершити розгляд справ про недобросовісну конкуренцію на ринку паливно-мастильних матеріалів. Про це під час засідання Комітету повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, передає кореспондент FINANCE.UA.
"Ми рухаємося в двох напрямках. Є справа стосовно 5-ти основних імпортерів нафтопродуктів, яку ми відкрили ще на початку року за ознаками встановлення цін без економічно обґрунтованих причин. Ці ціни були встановлені наприкінці минулого - на початку цього року. Зараз завершується розслідування у цій справі і найближчим часом комітет прийме рішення. Розрахункові суми штрафів складуть від 300 млн грн - це 10% від їхньої виручки", - заявив Кравченко.
Друга справа, як зазначив перший заступник голови АМКУ, ведеться за дорученням Президента і стосується компанії "Лівела", яка минулого року завезла без належного митного оформлення й інших зборів велику кількість пально-мастильних матеріалів в Україну.
"У процесі розслідування було встановлено, що протягом вересня-жовтня 2010 р. компанія займала монопольне становище, тобто понад 35% на загальнодержавному ринку бензину. Зараз ми збираємо докази за фактом зловживання компанією своїм монопольним становищем. Після встановлення всіх фактів Комітет прийме остаточне рішення", - запевнив Кравченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас