Скорочені адмінреформою чиновники не поспішають йти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочені адмінреформою чиновники не поспішають йти

892
До 1 березня чиновники відомств, реорганізованих під час адмінреформи, повинні були покинути "насиджені" місця: у списку скорочених опинився кожен третій держслужбовець. Однак пакувати валізи ніхто не поспішає, хоча Президент України вже вимагає переходити до другого етапу адмінреформи - реорганізації місцевої влади.
У колишньому Мінпромполітики, а після реформування - Держагентстві з управління державними корпоративними правами настрій службовців милостивий.
"Ми всі спочатку боялися, а з'ясувалося, що нічого страшного не сталося. Ну понизили нас у статусі, але ж пільги і зарплати - все залишилося", - зазначив чиновник Олександр.
Схожа ситуація і в МОЗ, і в Мінфіні, і практично у всіх відомствах, окрім Кабміну. "Початок весни проведу вдома. Як отримаю трудову, піду до Центру зайнятості, - зазначила екс-службовець апарату Кабінету міністрів Тетяна. За її словами, ось вже другий тиждень звільнені службовці по черзі обходять своїх колишніх колег. Підписують "бігунки", здають техніку, документи.
"У Кабміні і без того завжди була похмура аура, стіни "струмом билися", а тепер і зовсім не радісно, - додала Тетяна. - Прикро, звичайно, але мені головне, щоб зарплату платили по скороченню, а роботу сама знайду".
Проте звертатися до центрів з працевлаштування чиновники не поспішають. "Рознарядка про звільнення прийшла не раніше 20 грудня, значить, перші трудові книжки чиновникам почали повертати 20 лютого. Але на сьогоднішній день до нас жоден скорочений держслужбовець не звернувся", - заявили в прес-службі Центру зайнятості, запевнивши на прощання, що всіх чекають і готові допомогти.
Разом з тим експерти відзначають: хоч адмінреформа і назріла давно, її розробники забули про головне - починати треба було не зі скорочень, а з розробки функцій для кожного міністерства і відомства.
Як відомо, в 2011 році в результаті адмінреформи втратять роботу 90 тис. службовців. Для порівняння: в кінці 2010 року їх число наближалося до 300 тис. Тим часом міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що кількість звільнених може сягнути половини складу всіх чиновників.
Нагадаємо, 10 грудня Президент України Віктор Янукович дав старт першому етапу адмінреформи: визначено шість типів центральних органів виконавчої влади: Міністерство, Служба, Інспекція, Агентство, незалежні регулятори і органи зі спеціальним статусом. Реформа передбачає істотні зміни в структурі виконавчої влади. Усього з 112 органів центральної виконавчої влади створені 63. З них 16 міністерств, 28 служб, 12 агентств і 7 інспекцій.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас