Посол Франції: Захід чекає, щоб Україна відповіла за свої слова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Франції: Захід чекає, щоб Україна відповіла за свої слова

Казна та Політика
5353
Захід чекає від України конкретних кроків щодо виконання реформ, щоб побачити, яким чином реформаторські гасла знайдуть своє втілення в реальних діях. Про це заявив посол Франції в Україні Жак Фор в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна". За його словами, поки що в Україні процвітає корупція, а чинного пакета антикорупційних заходів досі немає.
"Було багато заяв про наміри реформувати. Деякі законопроекти в цьому напрямку вже були проголосовані (наприклад, в липні минулого року був прийнятий закон про держзакупівлі, потім - податковий кодекс). Але багато що ще належить зробити: прийняти пенсійний кодекс, реформувати трудове законодавство, прийняти новий виборчий закон, а також новий антикорупційний пакет, оскільки на сьогодні в українському законодавстві немає відповідних норм", - зазначив посол.
"Ми можемо констатувати, що пакет законопроектів, який вносився раніше, з тих чи інших причин не був прийнятий... Ми знову перебуваємо в ситуації очікування, коли ж, врешті-решт, буде представлений, обговорений і проголосований в парламенті пакет антикорупційного законодавства. У Раді розгляд цього пакета вже кілька разів відкладався. Нам залишається сподіватися, що в найкоротші терміни він таки відбудеться", - зазначив дипломат.
Він також додав, що в Європі готові надати Україні допомогу в підготовці цих законопроектів.
Жак Фор підкреслив, що в Європі "з великою увагою відстежують процес реформування, щоб зрозуміти, які з цих реформ відповідають стандартам і цінностям Європейського Союзу, а які ні".
Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович дав гарантію в прямому ефірі, що пакет антикорупційних законів буде прийнятий в цьому півріччі і до кінця цієї сесії почне працювати.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас