Експерт: Причин для уповільнення зростання цін на бензин немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Причин для уповільнення зростання цін на бензин немає

Енергетика
832
З початку року в Україні розпочався "сплеск" цін на бензин, який на сьогоднішній день триває. Про це на прес-конференції розповів експерт аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine Володимир Олексюк.
На його думку, зростання цін на нафтопродукти в Україні пов'язане не тільки зі світовими тенденціями. Однією з причин експерт назвав збільшення податкового навантаження на імпорт готових нафтопродуктів і їх виробництво у зв'язку з набуттям чинності нового Податкового кодексу, яким були підвищені акцизні збори.
Крім того, експерт нагадав, що Уряд планує ввести додаткові мита (130-180 євро за тонну) на імпорт готових нафтопродуктів в Україні.
"Це зробить неконкурентоспроможним імпортоване паливо, і підтримає внутрішніх виробників, але, тільки в короткостроковій перспективі. У цілому ж, через зниження конкуренції, ринок швидше програє, а українці отримають більш високі ціни на бензин. Ми не бачимо причин для уповільнення зростання цін на внутрішньому ринку в короткостроковій перспективі, принаймні, до жорсткого втручання з боку Уряду", - зазначив Олексюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас