Мінекономіки вважає основною причиною зростання цін на гречку її недосів у 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки вважає основною причиною зростання цін на гречку її недосів у 2010

Аграрний ринок
471
Міністерство економічного розвитку і торгівлі вважає, що основною причиною зростання цін на гречку є недосів цієї культури в 2010 році.
Про це сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов.
"Взяти ту ж гречку - ціни на неї лише в січні нинішнього року зросли в Україні на 21,3%. А всього з початку минулого року - на 200%. Основна причина: мало посіяли в минулому році", - сказав він .
Заступник міністра також повідомив, що ціна на гречку почала зростати при зменшенні запасів цієї культури, а найбільшу надбавку в її ціні становить фасування.
За словами Копилова, гречка не є ключовим продуктом харчування, але вона все ж таки традиційно входить до продовольчого кошика жителів України, Росії та Білорусі.
Споживання гречки в Україні становить 2,9 кг на людину на рік.
Також Копилов нагадав, що в України вже є домовленості з Китаєм про постачання гречки і в даний час ведуться переговори.
"А що робити? Адже взимку ми гречку не виростимо", - зазначив він.
Стосовно ж майбутнього сезону перший заступник міністра повідомив, що Міністерство аграрної політики і продовольства вжило заходів, щоб виробництво гречки в Україні було достатнім і навіть вище рівня споживання.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів домовився з виробниками зафіксувати оптово-відпускні ціни на гречку на рівні не більше 12,6 гривні за 1 кг (з урахуванням ПДВ).
Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк вважає, що зростання цін і ажіотажний попит на гречку виник через політичні та інформаційні спекуляції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас