Останню українську "Славуту" продали з молотка майже за 50 тис. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Останню українську "Славуту" продали з молотка майже за 50 тис. грн.

649
Останній автомобіль ЗАЗ-1103 "Славута", що зійшов з запорізького конвеєра, був проданий на онлайновому аукціоні за 46 930 грн, пишуть "Известия в Украине".
За інформацією газети, онлайновий аукціон, на якому можна було придбати останній вітчизняний автомобіль, тривав лише тиждень. Торги почалися з 36 тис. грн - це вартість машини в салоні. Число учасників перевалило за 650. Переможцем виявився житель Богуслава Київської області.
Як відзначають "Известия в Украине", хоча організатори аукціону заявили, що цих авто в продажу вже не буде, в одному з київських автосалонів газеті повідомили, що "трохи пізніше "Славути" ще неодмінно будуть".
На сайтах ще кількох автомобільних салонів кореспонденти газети знайшли пропозиції про продаж "Славут". Хоча і передбачалося, що остання українська машина зійде з конвеєра 19 вересня 2010 року, це сталося дещо пізніше, тільки в кінці січня 2011 року: завод випускав додаткову партію за держзамовленням для пільговиків на 50 млн. грн., зазначає газета.
Як раніше повідомлялося оnline-аукціон з продажу останнього "золотого" представника лінійки "Таврія" проводила дистриб'юторська компанія "АвтоЗАЗ-сервіс", що входить до складу автомобільної корпорації "УкрАВТО"
Серійне виробництво моделі автомобіля ЗАЗ-1103 "Славута" в кузові "ліфтбек", яка була завершальною в модельному ряду автомобілів "Таврія", почалося в березні 1999 на ЗАТ "ЗАЗ" (тоді СП "АвтоЗАЗ-Daewoo").
Піком виробництва автомобіля став 2004 рік, тоді на внутрішній ринок і на експорт було вироблено майже 30 тис. ЗАЗ-1103 "Славута", а в лютому 2009 року автомобіль був визнаний переможцем у "Національному Авторейтингу-2009" як модель малого класу , по якій було зафіксовано найбільшу кількість реєстрацій за рік.
За 12 років Запорізький автозавод випустив понад 140 тис. автомобілів "Славута", у тому числі 130 тис. було продано на українському ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас