Чистий збиток ТНК-BP в Україні в 2010 р. склав 67 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий збиток ТНК-BP в Україні в 2010 р. склав 67 млн дол.

Енергетика
193
Чистий збиток групи компаній ТНК-BP в Україні в 2010 році склав 67 млн дол., повідомив виконавчий директор ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" (Київ) Фелікс Луньов.
"Результати дуже плачевні. Чистий збиток за підсумками року склав 67 млн дол. по всій групі компаній в Україні. В першу чергу втрати пов'язані з нашим нафтопереробним активом", - сказав він в інтерв'ю виданню "Аргус".
За його словами, така ситуація склалася у зв'язку з тим, що українські НПЗ отримують нафту для переробки за світовими цінами, у той час як країни Митного союзу, зокрема, Білорусь, працюють на дешевшій сировині.
"Українські заводи, на відміну від наших сусідів, отримують нафту без субсидій, і при різкому зростанні цін на сировину збільшується розрив у вартості мазуту і світлих нафтопродуктів. Оскільки вихід мазуту в нас найвищий в порівнянні з європейськими модернізованими заводами, а ціни на моторне паливо в країні обмежені вартістю імпортних продуктів, ми отримуємо такий результат", - відзначив топ-менеджер.
У цьому зв'язку він нагадав про прийняте радою директорів ТНК-ВР рішення про можливу зупинку Лисичанського НПЗ. "Якщо уряд не запровадить мита, то нам як менеджменту потрібно переконати акціонерів відмовитися від закриття заводу до кінця першого кварталу. Державі треба приймати рішення: чи хоче вона мати власну нафтопереробку, чи ні. Наша думка залишається тією самою: Україні обов'язково потрібна власна нафтопереробка", - резюмував Луньов.
Бізнес групи "ТНК-ВР" в Україні представлений "ТНК-ВР Коммерс" (керуючий центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики), СП ТОВ "Кершер" (роздрібна торгівля нафтопродуктами) і ПрАТ "ЛИНІК", що експлуатує Лисичанський НПЗ.
Як повідомлялося, "ЛИНІК" завершив 2009 рік із чистим прибутком 208,1 млн грн, тоді як у 2008 році чистий збиток підприємства склав 794,1 млн грн. Чистий дохід товариства за підсумками 2009 року скоротився на 5,5% - до 13,688 млрд грн, а рентабельність склала 1,5%.
"ТНК-ВР Коммерс" завершила 2009 рік із чистим прибутком 177,4 млн грн і чистим доходом 15646 млн грн, при цьому рентабельність компанії за минулий рік склала 1,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас