УКБС: Без "нормативки" Податковий кодекс провокує корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Без "нормативки" Податковий кодекс провокує корупцію

Казна та Політика
905
Європа пропонує попереднє податкове регулювання як шлях боротьби з корупцією, заявляє асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" і висловлює стурбованість у зв'язку з відсутністю нормативної бази для дотримання бізнесом положень Податкового кодексу.
В Асоціації переконані, що через неточність формулювань і протиріччя в окремих нормах ПК, учасники фінансового ринку не мають можливості однозначно визначитися щодо трактування порядку і процедур, передбачених у ПК. Це, в свою чергу, підвищує податкові ризики і змушує бізнес сповільнювати темпи розвитку, що призводить до зниження бюджетних платежів.
"Досвід країн Європейського Союзу передбачає забезпечення стабільності фінансового ринку за рахунок створення інституту попереднього податкового регулювання. Це досягається за допомогою дотримання певної послідовності дій, коли фіскальне законодавство діє після того, як нормативно-правова база розроблена, затверджена, а її положення роз'яснені зацікавленим особам, - зазначила генеральний директор УКБС Галина Оліфер. - Тому УКБС наполягає на врахуванні європейського досвіду та необхідності створення відповідної нормативної бази".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас