ФАО: Світові ціни на продовольство досягли рекордного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАО: Світові ціни на продовольство досягли рекордного максимуму

300
За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН - ФАО (Food and Agriculture Organization of the United Nations, FAO), світові ціни на продовольство зросли в січні ц.р. до рекордної позначки.
Про це повідомили в департаменті інформації і комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів.
Як повідомив сьогодні на засіданні уряду міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, індекс ФАО, який включає 55 видів продовольчих товарів, склав 231 пункт, що на 3,4% більше, ніж у грудні 2010 р. При цьому зростання індексу спостерігається сьомий місяць поспіль.
Зокрема, в січні подорожчали всі товари, що входять в індекс, крім м'яса. Індекс цін на м'ясо стабілізувався на позначці 166 пунктів.
При цьому індекс зернових продуктів досяг 245 пунктів, що відображає зростання цін на пшеницю. Причиною цього називають сильні повені в Австралії, яка є великим експортером пшениці.
Крім того, за даними економістів, частково на подорожчання вплинула і ситуація в Росії, яка через засуху припинила експорт зерна, що зумовило зростання цін на пшеницю і, відповідно, на інші категорії харчових продуктів.
Як вказується в повідомленні, вважається, що підвищення цін на продукти стало найважливішою причиною нещодавніх масових протестів в Алжирі й Тунісі. Антиурядові виступи в цих країнах перекинулись на сусідній Єгипет і Йорданію.
Голова Світового банку Роберт Зеллік закликав світових лідерів "поставити продовольство на перше місце" і замислитися над проблемами нестабільності цін на нього.
"Ми надалі будемо мати справу з більш широкою тенденцією збільшення цін на сировину, включаючи ціни на продовольство", - вважає він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас