Всі три кримінальні справи щодо Луценка об'єднані в одне провадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі три кримінальні справи щодо Луценка об'єднані в одне провадження

Казна та Політика
1806
Три кримінальні справи, порушені щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, об'єднані в одну, досудове слідство завершено, стверджує адвокат екс-глави МВС Ігор Фомін.
"Всі три справи були об'єднані в одне провадження. Досудове слідство завершено", - сказав І. Фомін агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.
За його словами, таке рішення було ухвалено протягом одного дня - в середу.
Як повідомлялося, 13 грудня 2010 Луценко та його водієві Леоніду Пріступлюку було висунуто остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.
Екс-міністру 29 грудня 2010 висунуті звинувачення по епізоду у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділений окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Луценко пред'явлено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).
Пізніше Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Ющенка і про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Луценком об'єднані в одну кримінальну справу.
Крім того, за інформацією Фоміна, щодо екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна".
Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас