Інвестори очікують виходу з єврозони якогось із членів в найближчі п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори очікують виходу з єврозони якогось із членів в найближчі п'ять років

Казна та Політика
521
У найближчі п'ять років єврозону покине як мінімум одна держава. У цьому впевнена більшість глобальних інвесторів, опитаних Bloomberg. Крім того, інвестори передбачають в той же термін дефолт за зобов'язаннями Ірландії та Греції.
59% респондентів прогнозують зменшення кількості членів єврозони, причому 11% очікують, що ця подія відбудеться протягом 2011 року. При цьому інвестори розділилися в думках про те, чи буде дефолт Португалії, в той час як в надійності зобов'язань Іспанії впевнена більшість.
Такі прогнози підкреслюють необхідність екстрених заходів щодо залучення додаткових коштів для підтримки країн, що опинилися у борговій кризі. Раніше навіть створення фонду в 1 трлн доларів і надання повномасштабної допомоги Греції та Ірландії не заспокоїли інвесторів.
Зараз ставки по 10-річних паперах Португалії становлять 6,83%, Іспанії - 5,34%, а Греції - 11,38%. Для порівняння, відповідні облігації Німеччини розміщуються під 2,92%. До початку кризи країни єврозони мали зіставні відсотки по боргах.
Опитування Bloomberg охопило близько 1 тис. інвесторів - передплатників агентства по всьому світу. Воно було проведено 21-24 січня. Статистична похибка - не більше 3,1%.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас