Прокуратура підтвердила законність закупівлі лавок для Харківського метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура підтвердила законність закупівлі лавок для Харківського метро

Казна та Політика
316
Харківська міжрайонна транспортна прокуратура не знайшла порушень у процедурі закупівлі лавок, встановлених на станції метро "Олексіївська". Як повідомила прес-служба Харківської міської ради, відповідне письмове повідомлення харківського міжрайонного транспортного прокурора про результати перевірки законності процедури закупівлі лавок для нової станції метро надійшло до міськради. Перевірка проводилася за запитом мера Харкова Геннадія Кернеса.
У листі повідомляється, що порушень у процедурі закупівлі прокуратура не виявила. Ціна 10 лавок для нової станції метро, згідно з договором, склала 288 тис. грн, і саме ця сума була перерахована виробнику. Обґрунтованість цієї ціни підтвердив експертно-криміналістичний центр Управління МВС України на Південній залізниці, відзначено в повідомленні.
Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи щодо службових осіб КП "Харківський метрополітен" у зв'язку з відсутністю в їхніх діях ознак складу злочину.
У середині листопада 2010 року деякі ЗМІ повідомили з посиланням на офіційний портал державних закупівель, що дирекція будівництва метрополітену КП "Харківський метрополітен" закупила 10 лавок для платформи станції метро "Олексіївська" за 1 млрд 439 млн 659 грн (з ПДВ). Через два дні на офіційному сайті КП "Харківський метрополітен" було опубліковано лист головного редактора інформаційного бюлетеня "Вісник державних закупівель", у якому повідомлялося, що в бюлетені допущена технічна помилка - ця цифра відноситься до іншої закупівлі, а вартість меблів для метро становить 630 тис. грн.
28 грудня 2010 року на сайті Харківської міської ради було опубліковано офіційну заяву дирекції КП "Харківський метрополітен" про те, що сума в 630 тис. грн зазначена в листі-погодженні процедури закупівлі, передбачала використання інших матеріалів і що цей лист не є підтвердженням ціни предмета закупівлі. У підсумку, йшлося в заяві, 10 трисекційних лавок були закуплені за 288 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас