Рада прийняла закон про посилення боротьби з нелегальною міграцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон про посилення боротьби з нелегальною міграцією

Казна та Політика
302
Верховна Рада прийняла закон, спрямований на посилення боротьби з нелегальною міграцією та посилення юридичної відповідальності у сфері міграції.
За закон про внесення змін до деяких законів у четвер проголосували 289 народних депутатів з 429 зареєстрованих у залі.
Законом, прийнятим 289 голосами у четвер, встановлюється, що іноземці та особи без громадянства можуть в'їжджати в Україну за діючими паспортними документами, при цьому вони повинні одержати у встановленому порядку в'їзну візу, якщо інше не встановлено законодавством України.
Відповідно до закону, "в'їзд в Україну іноземців та осіб без громадянства не дозволяється в інтересах забезпечення безпеки України або охорони громадського порядку, якщо це необхідно для захисту прав і законних інтересів громадян України, охорони їхнього здоров'я, а також забезпечення екологічної безпеки". Також у в'їзді в Україну може бути відмовлено, якщо іноземець або особа без громадянства надала завідомо неправдиві дані про себе або ж підроблені чи зіпсовані документи. Також у в'їзді в Україну може бути відмовлено, якщо встановлено факти порушення іноземцем або особою без громадянства законодавства України під час попереднього перебування в Україні.
Законом встановлюється, що іноземці та особи без громадянства, яким не дозволяється в'їзд в Україну, при спробі в'їзду до України на пункті пропуску не перетинають держкордон і в найкоротший термін повертаються до держави, з якої вони прибули, або з держави, яка видала паспортний документ тим же перевізником, який здійснював їх перевезення в Україну, або ж, за їх згодою, самостійно. Витрати на повернення таких громадян несуть або перевізник, або самі громадяни.
Також у законопроекті встановлюється, що у випадку неможливості негайного повернення таких громадян вони перебувають у пункті пропуску через державний кордон України до їх повернення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас