Мінфін США: Повільна ревальвація юаня збільшує ризик інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США: Повільна ревальвація юаня збільшує ризик інфляції

Валюта
367
Пекін дуже повільно ревальвує юань, його валюта сильно недооцінена, і Китай тим самим особисто риє собі могилу інфляції. З такими заявами виступив міністр фінансів США Тімоті Гейтнер напередодні візиту до Вашингтона голови КНР Ху Цзіньтао.
На думку голови американського Мінфіну, якнайшвидша переоцінка курсу юаня в більший бік в інтересах самого ж Китаю. Недооцінена валюта збільшує ризик інфляції, яка може згубно вплинути на економічний ріст КНР, передає Associated Press.
При цьому затягування питання шкодить не тільки США і американським компаніям, а й іншим країнам з вільними курсами валют, а в результаті - всій світовій економіці, впевнений Гейтнер. І хоча Пекін у червні обіцяв додати гнучкості курсу юаню, з того часу китайська валюта подорожчала відносно долара лише на 3%.
"Ми вважаємо, що в інтересах Китаю - дозволити своїй валюті зміцнюватися швидше під впливом ринкових сил. І ми вважаємо, що Китай саме так і зробить, в іншому випадку це обійдеться дуже дорого і Китаю, і його відносинам з рештою світу", - уклав глава американського фінансового відомства.
Різниця в торгових балансах двох наддержав, що збільшилася за підсумками 2010 р. на 26% (до 181 млрд дол.), провокує критику валютної політики КНР, що робить юань "дешевою" валютою. Це дає експортерам з Китаю невиправдану перевагу перед конкурентами, вважають у Вашингтоні, і протягом багатьох років схиляють Пекін до зміни валютної політики на більш гнучку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас