Кабмін затвердив порядок розстрочки боргів з пенсійного страхування для стратегічних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок розстрочки боргів з пенсійного страхування для стратегічних підприємств

Казна та Політика
256
На виконання Закону "Про скорочення заборгованості перед Пенсійним фондом України підприємств, які мають стратегічне значення, та вугледобувних підприємств, і відновлення пенсійних прав їх працівників" Кабінет міністрів затвердив порядок розстрочки заборгованості зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування від стратегічних підприємств.
Це передбачено урядовою постановою від 5 січня 2011 №3, текст якої розміщений на офіційному сайті Кабміну.
Даною постановою також затверджено порядок списання заборгованості Пенсійного фонду за позиками, наданими за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку, на суму списаної заборгованості зі сплати штрафів та пені вугле- і торфодобувних підприємств, які перебувають під управлінням Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
Зокрема, порядок розстрочки заборгованості по пенсійних внесках стратегічних підприємств передбачає, що можливість розстрочки боргу надається під проценти, розраховані за період, починаючи з дня підписання договору підприємства з ПФУ і закінчуючи днем погашення суми, виходячи з облікової ставки Національного банку України ( НБУ), яка діє на дату внесення чергового щомісячного платежу. Відсотки нараховуються, але не сплачуються, крім випадків, коли договір про розстрочку боргу підлягає розірванню.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас