ФДМУ оголосив конкурс з відбору оцінювача акцій "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ оголосив конкурс з відбору оцінювача акцій "Укртелекому"

Фондовий ринок
419
Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив конкурс з відбору оцінювача 92,791% акцій ВАТ "Укртелеком". Про це йдеться в повідомленні фонду, розміщеному у виданні "Відомості приватизації".
Незалежна оцінка проводиться у зв'язку з тим, що на конкурс надійшла заявка лише від одного покупця. Конкурс відбудеться у Фонді держмайна України 6 січня 2011 р. о 14:00.
Напередодні глава ФДМУ Олександр Рябченко заявив, що торгів по приватизації "Укртелекому" не буде.
"Торгів не буде, тому що один учасник. Коли один учасник, то оголошується конкурс на відбір оцінювача. Треба зробити незалежну оцінку, тому що та оцінка, з якою ми починали конкурс, - вона здійснювалася працівниками фонду, а тепер, за законом, якщо один покупець, то повинна бути незалежна оцінка, але вона не може бути меншою, ніж 10,5 млрд грн", - заявив Рябченко.
За словами Рябченка, єдиною компанією, яка подала всі документи для приватизації, стала дочірня компанія австрійського концерну Epic ESU, яка перерахувала на казначейський рахунок фонду 1 млрд 50 млн грн застави за участь у конкурсі.
Також Рябченко заявив, що компанія Epic є "фінансовим інвестором". "Вона працює на телекомунікаційному ринку в основному як радник і фінансовий інвестор", - заявив Рябченко. При цьому він зазначив, що ESU подала у встановлений термін документи в Антимонопольний комітет України (АМКУ) для отримання дозволу в приватизації "Укртелекому". Таким чином, вона не купує ВАТ "Укртелеком" для подальшого перепродажу.
За словами Рябченка, до повного виконання інвестиційних зобов'язань ESU не зможе продати належні їй акції "Укртелекому" у разі їх купівлі. Однак, за його словами, якщо Epic продасть саму компанію ESU, то дозволу АМКУ на продаж акцій "Укртелекому" не треба.
Рябченко також зазначив, що 28 грудня буде відкрито пакет із запропонованою ESU ціною за акцію "Укртелекому". А конкурс на відбір оцінювача почнеться 23 грудня і триватиме 15 днів. Після цього протягом 30 днів оцінювач проводить оцінку вартості акцій "Укртелекому".
Напередодні компанія "СКМ" спростувала інформацію про участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому", про яку повідомляло джерело видання "Комерсант-Україна". Раніше саме "СКМ" називалася основним претендентом на "Укртелеком" разом з російською МТС, що належить АФК "Система".
Відзначимо, 15 грудня повідомлялося, що зацікавленість у приватизації "Укртелекому" проявили шість компаній.
Нагадаємо, 13 жовтня ФДМУ оголосив конкурс з продажу 92,791% ВАТ "Укртелеком". Початкова ціна становить 10,5 млрд грн, що в 2,4 рази перевищує номінальну вартість.
Раніше Кабмін схвалив умови продажу 92% акцій "Укртелекому". Новий власник компанії повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність товариства щодо звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн дол.) За два роки "Укртелеком" повинен створити виділену систему спеціального зв'язку для потреб державних структур. Власник підприємства зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені). Покупець "Укртелекому" протягом двох років буде зобов'язаний профінансувати створення системи державної спеціального зв'язку.
"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія була включена в перелік приватизованих у 2007 р. Проте приватизація досі не відбулася. ВАТ "Укртелеком" створено 5 січня 2000 До складу товариства входять 33 філії. Чистий збиток ВАТ "Укртелеком" за 9 міс. 2010 р. зменшився в 3,1 рази, до 62 млн 655 тис. грн, в порівнянні з 194 млн 814 тис. грн за аналогічний період минулого року.
ТОВ ESU, дочка австрійської компанії Epic, орієнтоване на управління проектами будівництва базових станцій для операторів мобільного зв'язку України. Ця компанія, з 100% іноземними інвестиціями, успішно працює з грудня 2005 року. Головний офіс розташований в Києві, а регіональні офіси, що відповідають за північ, південь, захід і схід, відкриті й успішно працюють у Харкові, Одесі, Львові та Донецьку відповідно. Основними напрямками діяльності ESU є: будівництво базових станцій для операторів мобільного зв'язку; монтаж і налагодження обладнання базових станцій; поставка обладнання; інтеграція, експлуатація та розвиток мереж стандартів 3G.
Epic - приватна інвестиційно-банківська фірма, створена в 1991 р. для надання консалтингових та інвестиційних послуг в процесі проведення приватизації в Центральній і Східній Європі. У липні 2006 р. Epic став інвестором київської компанії RBScom, яка спеціалізується на обслуговуванні операторів мобільного зв'язку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас