Премію у 100 тис. дол від Фонду Пінчука отримала бразильська художниця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Премію у 100 тис. дол від Фонду Пінчука отримала бразильська художниця

312
Бразильська художниця Синтія Марчелло, яка створює фільми, інсталяції і займається фотографією - стала власницею головного призу першого конкурсу Future Generation Art Prize Фонду Віктора Пінчука. Як повідомляє прес-служба фонду, Марчелло отримає 60 тисяч доларів готівкою і 40 тисяч у вигляді гранту на створення нових витворів мистецтва.
Церемонія нагородження відбулася 10 грудня у Києві. Патрони премії - художники Андреас Гурськи, Джеф Кунс, Демієн Херст і Такаші Муракамі - прибули до Києва спеціально на церемонію нагородження і вперше з'явились разом на сцені аби привітати володаря головної премії.
Премія Future Generation Art Prize була заснована Фондом Віктора Пінчука в грудні 2009 року. Метою арт-премії, яка присуджується раз на два роки, є відкриття нових імен у світі мистецтва і довгострокова підтримка наступному поколінню художників.
Після завершенню процедури прийому заявок через інтернет, комісія, до складу якої увійшли сім експертів світового рівня, відібрала 20 учасників із більше 6 тисяч заявок, отриманих від молодих художників, що проживають в 125 країнах на різних континентах. 21-м номинантом став Артем Волокитін - володар головної премії PinchukArtCentre 2009 (загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва для молодих українських художників до 35 років).
Власниця премії Синтія Марчелло заявила: "Для мене це дійсно несподіванка. Це була довга поїздка до Києва. Я хочу подякувати глядачам. Дуже приємно усвідомлювати, що мої роботи побачили люди зі всього світу. Це дуже хороше відчуття. А що стосується отриманої грошової винагороди, то в планах - продовжувати експериментувати, досліджувати і мати час для розвитку нових проектів".
Голова жюрі Даніель Бірнбаум підкреслив: "Чудово скомпоновані фільми Синтії Марчелло миттєво захоплюють глядача своїм тонким відчуттям масштабу і скульптурності. Її візуально потужні роботи, представлені на виставці, справили на жюрі враження своєю візуальною ощадливістю і скрупульозно вигостреними формами. Ми вітаємо її із вдалим поєднанням хореографії ландшафту і перформанса".
За рішенням жюрі Мірче Миколі, художник із Румунії, отримав спеціальну премію: 20 тисяч доларів від Фонду Віктора Пінчука буде направлено на його стажування з метою сприяння подальшому розвитку художника.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас