Янукович вже наступної весни зможе літати на роботу на вертольоті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вже наступної весни зможе літати на роботу на вертольоті

676
За словами глави компанії-забудовника "Основа-Солсіф" Юрія Карпенка, будівництво майданчика для президентського і вертольотів МНС, який будується в центрі Києва навпроти Верховної Ради, планують завершити в березні-квітні 2011 року.
"Щоб не спилювати зайвих дерев, прийнято рішення підняти вертолітний майданчик на 10 метрів вгору, - він буде розміщений на колонах, - зазначив Карпенко. Він додав, що під майданчиком буде будівля інженерної інфраструктури і транспорту - диспетчерське управління, зона під'їзду. "Конкретного макета ще немає, зараз ми робимо тільки фундамент. А макет з'явиться до нового року", - зазначив він.
За його словами на будівництві робота кипить і у вихідні, працюють недавно встановлені підйомні крани, трудяться кілька екскаваторів, робітники закінчують встановлення арматурних секцій, сама ж основа майданчика для 4-5 вертольотів набуває чіткої прямокутної форми.
"Думали, що до кінця грудня впораємось, але у нашого начальства плани змінилися. Спочатку ж планували, що тут буде тільки майданчик, - розповів один з робітників. - Поки техніку, яка забиває палі на 32 метри, не забирають. Це значить, що тут, окрім майданчика, буде ще один об'єкт. Ймовірно, паркінг. А ще у нас кажуть, що звідси наверх, через Паркову дорогу, думають "кинути" міст, щоб автомобілі не кружляли по місту, - адже тоді все одно пробки створяться, - а відразу виїжджали з майданчика нагору в район Маріїнського палацу (керівництво будівництва говорить, що міст поки що не входить у плани. - ред.). Такі ідеї, до речі, були при Ющенку, але їм тоді не судилося збутися", - зазначив він.
Фахівці з будівництва вертодромів розповіли нам, що такі об'єкти, розміщені на високих опорах, для України - дивина. "Подібні майданчики є в Москві. Але у висоту вони до 5 метрів і нібито перебувають у розпорядженні російського уряду, армії і ФСБ", - розповів менеджер однієї української будкомпанії.
Те, що у нас "замахнулися" на 10 метрів, говорить про те, що приземлятися там будуть неважкі вертольоти. Можливо, AgustaWestland або Eurocopter".
Нагадаємо, в листопаді президент літав у Калуш на орендованому AgustaWestland. У той же час в ЗМІ з'явилася інформація, що вертолітний майданчик будується без жодних дозволів. У мерії це спростовують. "За моїми даними, дозвіл отримано", - сказав секретар земельної комісії Київради Сергій Кримчак.
Раніше повідомлялося, що президент Віктор Янукович вирішив найближчим часом відмовитися від поїздок на автомобілі і добиратися до "Межигір'я" авіацією.
Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко вважає теоретично можливими, але складними з точки зору практичної реалізації польоти Януковича на роботу на вертольоті.
27 жовтня заступник мера Києва Євген Червоненко заявив, що політ президента України Віктора Януковича на вертольоті з резиденції "Межигір'я" до Адміністрації займе 6 хвилин і буде коштувати 800 гривень.
Київська влада хоче в майбутньому зробити вертольоти міським транспортом.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас