КМДА проведе новий конкурс на оренду аеропорту "Жуляни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА проведе новий конкурс на оренду аеропорту "Жуляни"

Казна та Політика
183
Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір провести повторний конкурс з відбору інвестора, якому передадуть в оренду потужності КП "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни").
"Зараз закінчили всі судові тяжби, йдуть нормальні переговори з інвестором. Думаю, все буде нормально - аеропорт має працювати. Закінчаться переговори з інвесторами, проведемо новий конкурс, спокійно, без ажіотажу", - сказав журналістам начальник головного управління транспорту та зв'язку КМДА Євген Водовозов.
За його словами, аеропорту потрібен новий термінал. При цьому чиновник нагадав, що уряд здійснює фінансування в рамках підготовки до Євро-2012.
Крім того, за його словами, до кінця року буде завершено розробку проекту з перевстановлення комунікаційних мереж, а його реалізація почнеться навесні наступного року.
Як повідомлялося, Київська міськрада 8 липня передала в оренду на 49 років майно КП "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни") приватній фірмі "Майстер-Авіа". За це рішення проголосували на засіданні Київради 70 депутатів з 111, які взяли участь у голосуванні.
Комісія Київради з питань власності 18 червня визначила фірму "Майстер-Авіа" переможцем конкурсу на право оренди комплексу будівель, який перебуває на балансі КП "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни").
Пізніше КМДА оскаржила це і низку інших рішень Київради в Адміністративному окружному суді Києва. Після цього Антимонопольний комітет України дозволив "Майстер-Авіа" взяти в оренду майновий комплекс аеропорту.
КП "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни") займає територію площею 265 га, має одну злітно-посадкову смугу довжиною 2160 м, шириною 49 м і термінал з пропускною здатністю 180 пасажирів на годину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас