В ЄС регулятор розробляє принципи копіювання деяких з найдорожчих біотехнологічних ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС регулятор розробляє принципи копіювання деяких з найдорожчих біотехнологічних ліків

251
Фармацевтичний регулятор Європи визначає принципи копіювання деяких з найдорожчих біотехнологічних ліків, відкриваючи таким компаніям, як Novartis AG і Teva Pharmaceutical Industries доступ до ринку обсягом на 36 млрд 400 млн дол. Про це пишуть у Bloomberg.
Проект регуляторної постанови Європейського агентства з ліків, опублікований сьогодні на сайті агентства, ставить за мету з'ясувати, як фармацевтичні виробники можуть копіювати й продавати так звані моноклональні антитіла, після того як вони втратять патентний захист. Документ відкрито для обговорення громадськістю до 31 травня, заявляє розташоване в Лондоні агентство.
Три найважливіших засоби на основі моноклональних антитіл мають втратити патентний захист до 2015 року: Herceptin виробництва Roche Holding AG для лікування раку, Tysabri виробництва Biogen Idec Inc. та Elan Corp. від розсіяного склерозу і Remicade для лікування ревматоїдного артриту, що продається Johnson & Johnson та Merck & Co. Сукупний обсяг продажу цих ліків склав минулого року понад 10 млрд дол.
"У перспективі від п'яти до десяти років, я розглядаю це як можливості на багато мільярдів доларів",- сказав Джефф Джордж, який очолює підрозділ Novartis з виробництва ліків-дженериків - Sandoz. Novartis розробить від 8 до 10 копій біотехнологічних препаратів, сказав він.
Антитіла являють собою частину імунної системи, вони розпізнають інфекції та інші сторонні субстанції в організмі людини та борються з ними. Моноклональні антитіла виробляються і нагадують людські.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас