Політолог: Відставка Азарова порушить баланс сил в оточенні Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Відставка Азарова порушить баланс сил в оточенні Президента

1182
Теоретично відставка Миколи Азарова з поста Прем'єр-міністра можлива, але практично вона створить проблеми для самого Президента, оскільки вона порушує баланс сил в його оточенні. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко.
"Азаров був якраз фігурою рівноваги, а до можливості його відставки поки я ставлюся як до чуток", - підкреслив політолог.
На його думку, Президент може пожертвувати фігурами меншого масштабу або прийняти менш суперечливі рішення, зокрема може бути знайдений компроміс щодо низки пропозицій в Податковому кодексі, і ситуація буде нейтралізована.
Коментуючи повідомлення окремих ЗМІ, що в разі відставки Азарова Кабмін може очолити віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, В.Фесенко відзначив, що посилення А.Клюєва не посилить позиції Президента.
"Тобто, мова йде про певні інтриги і боротьбу в оточенні Президента. Не виключено, що ці чутки розпускаються для того, щоб підставити Клюєва, або навпаки таким чином спровокувати кадрові перестановки, які, до речі, можуть бути пов'язані з адмінреформою і реорганізацією уряду", - зазначив політолог.
"Якщо говорити про кадрові жертви, то можна прибрати С.Тігіпка, М.Бродського", - додав експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас