Вчені назвали найнудніший день в XX столітті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені назвали найнудніший день в XX столітті

106
Британські вчені виявили найнудніший день в історії XX століття. Це неділя, 11 квітня 1954 року. Цей день, на думку дослідників, не був відзначений ніякими важливими історичними подіями, крім хіба що парламентських виборів у Бельгії, пише газета The Daily Mail.
Відкриття прокоментував Вільям Тунстан-Педо, засновник нової пошукової машини True Knowledge ("Справжнє знання"), розташованої в Кембриджі. "Хоча, як правило, на будь-який день XX століття припадає народження будь-якої знаменитості, у той день не народився ніхто з видатних людей. Хіба що турецький вчений Абдулла Аталаріх. Тож цей день цікавий тим, що він надзвичайно нудний. Якщо, звичайно, ви не Абдулла Аталаріх", - сказав він.
Абдулла Аттар - спеціадіст з мікрохвильової електроніки, уточнює таблоїд The Sun.
У Великобританії не вперше влаштовують конкурси на найнудніший день у новій історії. За даними радіостанції BBC, найнуднішим днем стало 18 квітня 1930 року, коли диктор у розділі новин, який вийшов в ефір о 18:30, заявив: "Новин немає".
Але експерти ставлять цей вибір під сумнів. Вони нагадують, що в 1930 році в розпалі була Велика депресія. До того ж у цей день помер Джоакім Арковерде де Альбукерке Кавальканті, перший кардинал, який народився в Латинській Америці. Крім того, в той день у Новій Зеландії народився актор Клайв Ревілл, який прославився на лондонській сцені участю в п'єсах Вільяма Шекспіра.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас