Мінекономіки ФРН: Економіка країни перебуває у відмінному стані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ФРН: Економіка країни перебуває у відмінному стані

Казна та Політика
284
Економіка Німеччини перебуває у відмінному стані, і незабаром може бути досягнута повна зайнятість працездатного населення, вважає міністр економіки ФРН Райнер Брюдерле. "Німці - у піднесеному настрої. Ми знову інвестуємо, ми знову витрачаємо гроші: люди відчувають себе впевнено і з радістю йдуть в магазини", - заявив він, виступаючи в парламенті країни. "Настрої бізнесу перед Різдвом багатообіцяючі, економічний підйом цього року принесе нам по-справжньому щасливе Різдво", - сказав міністр.
Брюдерле висловив упевненість, що незабаром економіка Німеччини досягне стану повної зайнятості. За його словами, в даний час в країні менше 3 млн безробітних, тоді як в кризу ця цифра досягала 5 млн. "Я переконаний, що незабаром можлива повна зайнятість. Ми вже майже досягли цього в деяких районах півдня Німеччини", - наводить Reuters слова міністра.
Брюдерле підкреслив, що основним драйвером економічного росту стає не тільки експорт, але і приватне споживання в країні. "Внутрішній попит зараз забезпечує більше половини поточних темпів зростання економіки, і економічні радники уряду говорять, що в наступному році 90% зростання буде припадати на внутрішнє споживання", - заявив міністр.
У жовтні 2010 року абсолютна кількість безробітних у Німеччині виявилася нижче "чутливої" позначки в 3 млн осіб вперше з листопада 2008 року. Рівень безробіття склав 7,5%, що стало найнижчим показником з 1991 року, коли об'єднання ФРН і НДР викликало швидкий і тривалий підйом економіки.
Під повною зайнятістю в економіці розуміють наявність достатньої кількості робочих місць для задоволення запитів на роботу всього або майже всього працездатного населення держави. Теоретично повна зайнятість може передбачати нульове безробіття, але на практиці, як правило, йдеться про рівень безробіття в 3-4%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас