Оцінка зростання ВВП США у ІІІ кв покращена до 2,5% проти очікуваних 2,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінка зростання ВВП США у ІІІ кв покращена до 2,5% проти очікуваних 2,4%

Казна та Політика
109
Міністерство торгівлі США переглянуло оцінку збільшення ВВП в третьому кварталі до 2,5% в річному вираженні, говориться у переглянутих даних міністерства.
Початкові дані оцінювали зростання економіки країни на рівні 2%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, чекали перегляду показника до 2,4%.
Підвищення індексу PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відстежує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, склало в минулому кварталі 0,8%, як і повідомлялося спочатку. Експерти також не прогнозували, що цей показник буде змінений.
За підсумками другого кварталу 2010 року ВВП США збільшився на 1,7% в річному вираженні.
Попри те, що економіка США продовжує зростати, темпи збільшення ВВП продовжують залишатися дуже повільними, аби забезпечити зниження рівня безробіття, що, на думку економістів, разом з ризиком дефляції виправдовує нові кроки Федеральної резервної системи (ФРС) зі стимулювання економіки.
"Нас чекає помірне зростання, недостатньо сильне, аби зменшити рівень безробіття, - зазначає головний економіст Raymond James & Associates Inc. Скотт Браун. - Ми все ще стикаємося з багатьма труднощами".
Опубліковані дані вказали на те, що споживчі витрати, на частку яких припадає близько 70% американської економіки, зросли в минулому кварталі на 2,8% - це найбільш помітне зростання з четвертого кварталу 2006 року. Згідно з попередніми даними, показник виріс на 2,6%. У другому кварталі споживчі витрати збільшилися на 2,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас