Народжуваність зростає у всіх регіонах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Народжуваність зростає у всіх регіонах України

Казна та Політика
333
Протягом третього кварталу 2010 року народжуваність в Україні, порівняно із першими двома кварталами року, зросла у всіх регіонах, окрім Харківської і Дніпропетровської областей. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович із посиланням на дані органів реєстрації актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції.
За словами міністра, після спаду народжуваності, зафіксованого до України в першому кварталі 2010 року, зростання народжуваності почало фіксуватися з другого кварталу поточного року. У третьому кварталі в різних регіонах реєстрація народжень збільшилася ще більше. Так, протягом серпня-жовтня в різних регіонах було зареєстровано від 2 до 23 відсотків народжень більше, ніж за травень-липень.
Зокрема, на 2% новонароджених більше зареєстровано в Івано-Франківській області, на 3,5% - у Львівській області, на 5% - у Вінницькій, Волинській і Луганській областях, на 6% - в Житомирській області, на 7,5% - у Хмельницькій області, на 9% - у Тернопільській і Чернігівській областях, на 11% - у Рівненській області і Києві, на 12% - у Закарпатській і Черкаській областях, на 14% - в Кіровоградській, Миколаївській і Херсонській областях, на 15 % - в Одеській і Чернівецькій областях, на 16% - в Запорізькій, Київській, Сумській областях і Севастополі, на 17% - в Донецькій області, на 19% - в Криму, на 23% - в Полтавській області.
Так, протягом третього кварталу поточного року кількість реєстрацій народжень перевищила кількість реєстрацій смерті в шести регіонах - Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Чернівецькій областях і в місті Києві.
Всього протягом третього кварталу поточного року смертність в Україні все ще перевищувала народжуваність на 30%. Проте таке співвідношення покращилось на користь народжень в порівнянні з другим кварталом року - на 5%, в порівнянні з першим кварталом поточного року - майже на 15%.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас