Янукович показав нардепам, "хто в домі господар"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович показав нардепам, "хто в домі господар"?

Казна та Політика
1533
Президент Віктор Янукович висунув вимогу, щоб зміни до Конституції були попередньо проголосовані 300 голосами.
Про це йдеться у статті "Дзеркала тижня".
Як відомо, у п'ятницю Верховна Рада попередньо схвалила законопроект про внесення змін до Конституції, що передбачають проведення чергових парламентських виборів у жовтні 2012 року і президентських - в березні 2015 року.
За процедурою зміни до Конституції повинні прийматися після позитивного висновку Конституційного Суду, попереднього схвалення Верховною Радо простою більшістю у 226 голосів і остаточного затвердження конституційною більшістю в 300 голосів на наступній сесії парламенту.
"Вже у вівторок інформовані джерела повідомили, що Віктор Федорович поставив умову: в п'ятницю за проект конституційних змін має бути подано не менше трьох сотень голосів", - йдеться в статті.
"З одного боку, це було випробування на покірність, з іншого - можливістю режиму продемонструвати всім свою силу. Із третього - такий результат давав підстави з упевненістю вважати, що в 2011 році чинна Рада без проблем узаконить ці конституційні зміни, а можливо, і не тільки ці", - пише видання.
"Депутатам через довірених осіб озвучили волю господаря: буде 300 голосів - будуть вам вибори в 2012. Не буде - готуйтеся до березня 2011", - відзначає автор матеріалу.
Газета також пише, що "відповідно до тверджень обізнаних осіб з партії влади, відповідальним за виконання завдання призначили першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, головного куратора парламенту".
"Говорили, що успіх намірів істотно підвищував шанси Андрія Петровича пройти післяноворічний "прем'єрський кастинг", - йдеться в статті.
Як відомо, за ці зміни проголосували 305 депутатів. Зокрема, від Партії регіонів - 179, БЮТ-Батьківщина - 10, НУНС - 41, комуністів - 26, Блок Литвина - 20, позафракційні – 29.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас