Вертоліт Януковича втричі дорожчий від вертольота Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вертоліт Януковича втричі дорожчий від вертольота Путіна

Казна та Політика
11230
Вертоліт, яким президент Віктор Янукович буде добиратися з Межигір'я до Києва, коштує дорожче, ніж у провідних світових лідерів. За приблизними оцінками, вартість італо-американської "AgustaWestland-139" Януковича - 17 мільйонів доларів без урахування обробки салону. Обама літає на VIP-варіанті армійського VH-60N White Hawk вартістю 6 мільйонів доларів. Путін користується "Мі-8", який коштує 5-8 мільйонів доларів. У Ангели Меркель три Eurocopter Cougar AS532 вартістю 5 мільйонів доларів.
Засіб пересування Януковича вміщує до 15 осіб і розвиває швидкість понад 300 кілометрів на годину. За один політ AW здатний подолати майже 1000 кілометрів, що дозволить Януковичу літати по всій Україні. Зручна і колісна система посадки "Агуст", здатна сідати навіть на м'який ґрунт - тобто для президента не доведеться будувати нові посадочні майданчики.
Салон вертольота обшитий шкірою та деревом, обладнаний двозонним клімат-контролем, системою розваги "аерошоу" - на двох 15-дюймових моніторах відображається карта, що рухається під час польоту, місце розташування вертольота, а також його висота, швидкість, час у дорозі. У салоні встановлений CD/DVD-програвач, система супутникового зв'язку та радіо, аудіосистема з вісьмома динаміками й сабвуфер.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас