"Ъ": Депутати обрали меру непокору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Депутати обрали меру непокору

Казна та Політика
1164
Вчора у штабі кандидата від партії "Батькивщина" Олександра Сина, що переміг на виборах запорізького міського голови, звинуватили представників Партії регіонів (ПР) у блокуванні інавгурації нового мера.
До такого висновку у штабі дійшли після того, як стало зрозуміло, що 61 новообраний депутат від ПР (всього в міськраді 90 депутатів) до цих пір не подали до міської виборчої комісії (МВК) документи для реєстрації. Таким чином, комісія не може призначити дату першої сесії міськради, яка повинна офіційно підтвердити повноваження Олександра Сина. "Вони (представники ПР) прагнуть максимально відтягнути момент вступу на посаду переможця виборів. Це неприємно, особливо враховуючи той факт, що виконком ПР вже заявив про намір висунути в.о. мера Володимира Кальцева на посаду секретаря міськради", - розповіли у штабі Сина.
Голова мічьквиборчкому Анатолій Бабич вчора заявив, що не має у своєму розпорядженні інформації про кількість зареєстрованих депутатів. "Ми такої статистики не ведемо. Ні кількість депутатів, що подали документи, ні їх партійну приналежність я зараз назвати не можу. Але в постанові Центрвиборчкому №510 говориться, що на реєстрацію відводиться 20 днів. Тобто у депутатів є час до 30 листопада", - повідомив Бабич.
Між тим, за інформацією Комерсант-Україна, МВК вже відмовила в реєстрації двом депутатам Запорізької міськради - екс-меру Євгену Карташову (йшов під №1 у списку Компартії) і Михайлу Левченку (партія "Рідне місто"), які подали неповний пакет документів. "При реєстрації вони, окрім іншого, повинні надати ксерокопію всіх сторінок свого паспорта, включаючи порожні. Ні Карташов, ні Льовченко чисті сторінки не копіювали, тому їм і відмовили, запропонувавши принести документи наступного разу", - пояснило джерело.
Затримка із реєстрацією мера Запоріжжя виникла ще у вівторок. Тоді у міськвиборчкомі послалися на те, що для оформлення необхідних документів не вистачило часу. Як розповів Олександр Рощин - довірена особа Сина, всі необхідні документи для реєстрації були здані до МВК 16 листопада близько 12.30. "О пів на шосту вечора відбулося засідання комісії. Сина не зареєстрували - сказали, що виборчком був зайнятий іншою роботою і не встиг розглянути його документи", - зазначив Рощин.
В. о. мера Володимир Кальцев, коментуючи на прес-конференції виниклу ситуацію, зазначив, що журналістам слід адресувати всі питання виборчкому. "Всі процедурні питання по виборах знаходяться в компетенції МВК. Для мене Олександр Син - не опонент, а законно обраний мер, з яким Партія регіонів співпрацюватиме. Депутати ПР готові до конструктивної роботи", - сказав він.
Олександр Син у свою чергу зазначив, що сподівається на взаєморозуміння з депутатським корпусом: "Я розумію, що виникла заминка пов'язана з тим, що в партії, що перемогла, напевно, думають, як їм працювати з новим міським главою. Вважаю, що ця ситуація так чи інакше вирішиться".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас