Ринок нерухомості в США досягає рівня Великої Депресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нерухомості в США досягає рівня Великої Депресії

Нерухомість
1025
Житлова нерухомість у країні продовжує переживати безпрецедентне зниження цін. Ситуація ускладнюється проблемою неповернених позик з іпотеки.
Згідно з дослідженням порталу Zillow.com, на яке посилається Property Wire, ціни на нерухомість у США впали на 25% в порівнянні з піковими показниками червня 2006 року. Поточний спад за тривалістю й глибиною наближається до показників Великої депресії, коли ціни знизилися на 25,9% протягом п'яти років.
У Лос-Анджелесі, Сан-Дієго, Сан-Франциско, Сан-Хосе і Вентурі ціни на житло почали падати після поступового збільшення протягом п'яти кварталів поспіль. Інші ринки, такі як Бостон і Денвер, також показували ознаки стабілізації в попередніх кварталах. Але й вони не уникли зниження цін.
Розвитку подібної ситуації сприяє проблема неповернених позик з іпотеки. Майже чверть домовласників, які скористалися іпотекою, були не в змозі платити за кредитом у третьому кварталі. Відсоток вилучення банками майна за борги за кредитами досяг нового піку. У серпні 2010 року загальна кількість вилучених за борги об'єктів житла склала 95,4 тис., а у вересні - вже 102,1 тис. У вересні продажі вилученого майна склали 20% всіх операцій на ринку.
Сьогодні багато домовласників ризикують не лише втратити права викупу нерухомості, але і не мають можливості її продати. Цей факт може мати далекосяжні наслідки для майбутнього попиту і стати важким тягарем для ринку нерухомості США.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас