Прем'єром Франції знову став Франсуа Фійон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єром Франції знову став Франсуа Фійон

148
Президент Франції Ніколя Саркозі 14 листопада знов доручив формування уряду Франсуа Фійону, який лише напередодні подав прохання про відставку, аби відкрити дорогу до формування нового кабінету, повідомляє агентство AFP.
Агентство dapd нагадує, що Саркозі ще в червні оголосив про намір здійснити перестановки в уряді, як тільки буде проведена пенсійна реформа, проти якої впродовж декількох тижнів бурхливо протестували сотні тисяч французів. Формування нового кабінету розцінюється спостерігачами як спроба відновити рейтинг Саркозі аби забезпечити йому переобрання в 2012 році. В даний час Саркозі довіряють лише 30 відсотків французів, зазначає AFP.
За урядовими джерелами, до складу нового кабінету входитиме вже не 37, а лише 26 міністрів і державні секретарі. Новим міністром оборони Франції, ймовірно, стане Ален Жюппе, який вже обіймав посади прем'єр-міністра і глави МЗС, а нині є мером міста Бордо. В той же час нинішній глава МЗС Бернар Кушнер, вочевидь, піде у відставку, оскільки він часто критикував курс уряду.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас