Точка зору: Нафтопровод "Одеса - Броди" може запрацювати в аверснову напрямі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Нафтопровод "Одеса - Броди" може запрацювати в аверснову напрямі

Енергетика
310
Нафтопровід "Одеса-Броди" працюватиме в аверсному напрямі найближчим часом. Таку думку висловив незалежний енергетичний експерт Олександр Нарбут.
"В найближчі роки" Одеса-Броди "працюватиме в аверсному напрямі. Нафта Венесуели і Азербайджану, свопова нафта - коли можна купити нафту в будь-якому порту і змінити її на еквівалент нафти, яка йде Каспійським трубопровідним консорціумом, входитиме в цю трубу. Головне тут - почати і мати гарантований обсяг, який готують венесуельські і білоруські партнери ", - зазначив О. Нарбут.
За словами експерта, Росія розглядає нові елементи нафтотранспортної інфраструктури, тому рівень затребуваності нафтопроводу "Дружба" з кожним днем знижується. "Все йде до того, що і наша система, і нафтопровід "Дружба" забезпечуватимуть співтовариство, яке не матиме сильної залежності від російських партнерів", - зазначив Нарбут.
"Сьогодні глобальний енергетичний простір відкритий - ми можемо знайти там стільки партнерів, скільки захочемо, тому все залежить від нашого бажання ... Отже, наше бажання, наше стратегічне бачення власних інтересів визначатиме кількість партнерів на цьому полі", - сказав О. Нарбут.
На думку експерта, можливими партнерами України в енергетичному секторі є ті країни, які розглядають її в площині своїх цілей і інтересів. "А ось зворотного процесу - тобто, коли партнери прибувають до України для нормальної взаємовигідної співпраці і для реалізації цілей Україні, поки не спостерігається", - підсумував він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас