Путін: Болгарія заробить на російському газі у 4 рази більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Болгарія заробить на російському газі у 4 рази більше

364
Доходи Болгарії від транзиту газ виростуть після запуску "Південного потоку" в 4 рази. Про це прем'єр міністр Росії Володимир Путін сказав на спільній прес-конференції в Софії з прем'єр-міністром Болгарії Бойка Борисовом.
"Що стосується матеріального виграшу Болгарії - то він очевидний. Сьогодні Болгарія отримує від російської сторони за транзит невеликої кількості газу до інших країн приблизно 600 млн євро або доларів, точно не пам'ятаю. А якщо ми здійснимо проект "Південний потік", то Болгарія отримуватиме лише за те, що на її території лежить труба, майже 2,5 млрд.", - сказав В.Путін.
На його думку, ці кошти можна використовувати на те, аби довести до кінцевого споживача газ за нижчими цінами.
Відповідаючи на питання болгарських журналістів, він зазначив, що проект "Південний потік" ніяк не пов'язаний з цінами на газ для Болгарії.
"Я на що б хотів звернути вашу увагу, про що ми всі з вами добре знаємо. На рубежі 2008-2009 років в результаті кризи, яка виникла з нашою основною транзитною країною - Україною, припинився транзит російського газу на Балкани, та і в інші країни Європи. Що ми пропонуємо? Прямо з російського берега провести трубопровідну систему на болгарський берег і гарантувати на 100% ритмічне, стійке енергетичне постачання самої Болгарії і південної частини Європи - ось про що йде мова", - сказав В.Путін.
Він переконаний, що таким чином всі транзитні ризики будуть зведені до нуля.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас