Країни АТЕС продовжили до 2013 р. угоду про відмову від протекціонізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни АТЕС продовжили до 2013 р. угоду про відмову від протекціонізму

143
Країни Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) продовжили до 2013 р. чинність угоди про відмову від протекціоністських заходів. Про це йдеться в підсумковій декларації лідерів держав - учасників АТЕС, схваленій на саміті в Йокогамі, повідомляє РБК.
"І далі виступаючи проти протекціонізму, ми погодилися подовжити до 2013 р. схвалену нами 2008 р. прихильність утримуватися від створення нових бар'єрів в інвестиційній діяльності або торгівлі товарами й послугами, запровадження нових експортних обмежень і здійснення будь-яких невідповідних правилам СОТ заходів, включно зі стимулюванням експорту",- наголошено в документі.
Глави держав і голови урядів також підтвердили намір робити кроки зі скасування заходів, що перешкоджають торгівлі, запроваджених у період кризи. "Ми й надалі виявлятимемо якнайбільшу стриманість при вжитті заходів, що можуть вважатися сумісними з правилами СОТ, якщо вони матимуть істотний протекціоністським ефект, і вчасно коригуватимемо такі заходи в разі їх ухвалення",- підсумовує декларація.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас