Мінпром: подвійні стандарти кращі звичайних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпром: подвійні стандарти кращі звичайних

Аграрний ринок
774
Міністерство аграрної політики України планує запровадити на 3-5 років подвійні стандарти якості сільськогосподарської продукції: українські і європейські. Про це повідомив українським журналістам у Брюсселі міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.
"Гармонізація санітарних і фітосанітарних стандартів із стандартами ЄС для нас дуже важлива. Оскільки, наприклад, із стандартів молока, зараз в ЄС стандарти високі, в Білорусі стали вищіми і в Росії вищими. Тобто, у нас найнижчі стандарти", - сказав міністр.
"Що може статися, якщо ми через місяць введемо нові стандарти? Може статися катастрофа. І позиція наша така, і ЄС нас підтримав, - це введення двох паралельних стандартів. Наприклад, впродовж 3-5 років діятимуть два стандарти: європейський і український. І виробник сам обирає, за яким стандартом йому працювати", - додав Н.Присяжнюк.
Він зазначив, що введення одночасне двох різних стандартів краще, ніж поступове підвищення своїх стандартів до рівня Європейського Союзу.
"Поступове підвищення стандартів - це хибний шлях, оскільки кожна зміна стандартів - це процедура дорога і довгострокова. Тому паралельні два стандарти - це правильно", - сказав міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас