Перепоховання Бандери в Україні обійдеться у 10 тис. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перепоховання Бандери в Україні обійдеться у 10 тис. євро

299
Перенесення праху Степана Бандери із Німеччини до України коштуватиме мінімум 10 тис. євро. Про це заявив львівський історик Микола Посивніч, коментуючи ідею представників інтелігенції Івано-Франківська перепоховати прах на батьківщині.
Як повідомляє Gazeta.ua, онук Степана Бандери вже поклопотався про продовження оренди склепу свого діда. "Термін оренди склепу Степана Бандери на кладовищі "Вальдфрідгоф" в Мюнхені не є критичним. Могилою продовжує займатися сім'я. Андрій Куцан, онук Степана Бандери, продовжив оренду ще на 10 років, заплативши тисячу євро", - сказав історик.
На думку Посивніча, є в перепохованні і деякі моральні аспекти, яких необхідно дотримуватись.
"Раз вже поставили питання про це, то слід дотримуватися християнських канонів, - вважає Посивніч. - Степан Бандера народився в сім'ї священика, а тому землі треба зрадити кістки, а не прах в урні, як це сталося з Євгеном Петрушевичем, Дмитром Вітовським або подружжям Ребет. Перепоховання останніх на Личаківському кладовищі в жовтні обійшлось у 10 тисяч євро".
В Івано-Франківську місцева інтелігенція запропонувала перепоховати прах Степана Бандери на Прикарпатті. Професор історії Роман Петрів вважає, що "герої України повинні лежати в рідній землі".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас