GM зібрала заявок на акції перед IPO у шість разів більше плану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM зібрала заявок на акції перед IPO у шість разів більше плану

171
Корпорація General Motors Co під час первинного розміщення акцій вже зібрала заявки на 60 млрд доларів, це в шість разів перевищує обсяг коштів, які компанія планувала залучити, повідомили джерела, близькі до IPO.
GM пройшла процедуру банкрутства і реструктуризації в червні 2009 року, поступово скорочуючи збиток і збільшуючи прибуток. Очікується, що папери компанії почнуть торгуватися на біржах в Нью- Йорку і Торонто в наступний четвер, передає Reuters.
Також джерела повідомили про "надлишковий попит" на привілейовані акції компанії вартістю 3 млрд доларів, також розміщені GM.
GM продовжує приймати заявки від інвесторів і навряд чи припинить збір заявок до початку майбутнього тижня, повідомили джерела, які не мають права говорити публічно і просили не називати їх імен.
Позитивні результати розміщення GM вказуватимуть на хороші перспективи для інших автовиробників, які пройшли аналогічний шлях, - у тому числі для Delphi і Visteon, що потрапив під управління Fiat Chrysler і постачальників комплектуючих.
США врятували GM, надавши їй 50 млрд доларів допомоги, що зробило державу власником 61% акцій автовиробника.
Збиток GM із 2005 року до банкрутства становив 88 млрд. У перших 9 місяців 2010 року компанія отримала 4,1 млрд чистого прибутку.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас