Ноутбуки залишають чоловіків без потомства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноутбуки залишають чоловіків без потомства

2191
Мобільні комп'ютери, безумовно, зручні. Проте неправильна робота із ноутбуком загрожує серйозними наслідками для здоров'я чоловіків, попереджають американські урологи.
Якщо немає більш відповідної поверхні, ноутбук кладуть на коліна. А гаряче повітря від корпусу комп'ютера призводить до перегріву статевих органів, що, у свою чергу, може кінчитися частковим або навіть повним безпліддям. "Жар в паховій області викликає оксидативний стрес у чоловічих статевих залозах, це дуже сильно впливає на рухливість сперматозоїдів і їх здібність до запліднення яйцеклітини", - розповів уролог Едмунд Сабанех з Андрологічного центру Огайо.
Щоб хоч якось знизити ризик, лікарі пропонують як можна рідше ставити теплі ноутбуки на коліна. Якщо ж це необхідно, то чоловікам слід приймати правильну позу. "Ноги ні в якому разі не можна щільно притискати одна до одної. Це створює справжній парник для сперматозоїдів", - пояснив доктор Сабанех. Він рекомендує прагнути забезпечувати як можна інтенсивнішу "вентиляцію".
Урологи з Університету Стоуні Брук в Нью-Йорку провели спостереження за 29 чоловіками у віці від 21 року до 35 років. Всім їм було запропоновано попрацювати з ноутбуками на колінах протягом однієї години. У першому тесті випробовувані повинні були тримати ноги разом, у другому - так само, але під комп'ютер була підкладена щільна м'яка тканина. У третьому тесті чоловікам було запропоновано сісти в більш вільну позу, що відкриває необхідний простір для вентиляції. При цьому всі випробовувані зазначили, що це найбільш незручна посадка для роботи з ноутбуком.
Перед кожним тестом спеціальні датчики фіксували температуру у статевих залозах добровольців, виміри проводилися і після кожної години роботи. Виявилось, що при будь-якому з варіантів, температура середовища для сперматозоїдів збільшується. Проте в незручній позі нагрів відбувався на 40% менш інтенсивно - приріст склав 1,4 градуса. В той час, як при двох варіантах зі зведеними колінами, температура зростала на 2,2 - 2,3 градуса. Окрім цього лікарі обчислили, що для нагрівання на градус потрібно лише 11 хвилин роботи з ноутбуком на зведених колінах.
Оптимальна температура для статевих залоз чоловіків складає приблизно +33°С - це помітно нижче за загальну температуру тіла. Настільки унікальні умови необхідні для нормального розмноження сперматозоїдів і підтримки їх активності. Зниження температури середовища не дуже сильно впливає на життєдіяльність статевих кліток, тоді як зростання температури всього на два градуси знижує цінність сперми, в середньому, на 30%.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас