Росіян у 2013 році чекає новий податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіян у 2013 році чекає новий податок на нерухомість

492
До кінця 2010 року Мінфін Росії збирається представити для обговорення зацікавленим відомствам поправки до Податкового кодексу (НК) Росії, що містять положення про податок на нерухомість, який замінить податок на майно фізичних осіб і земельний податок, сказав РАПСИ старший юрист податкової практики юридичної фірми Sameta Микола Пятніцкий.
На думку експерта, необхідність введення даного податку продиктована в першу чергу прогресивним зарубіжним досвідом: "У країнах, де діє податок на нерухоме майно, а їх близько 130, він в переважній більшості складає основну статтю доходів місцевих органів влади. При цьому сума податку на нерухомість в більшості випадків розраховується виходячи з ринкової вартості".
Податок на майно фізичних осіб в тому вигляді, в якому він існує в даний час в Росії, є анахронізмом, і не може реалізувати принцип справедливого розподілу податкового тягаря, вважає юрист.
"В даний момент введення податку планується не раніше 2013 року. Це пов'язано як із нерозторопністю бюрократичної машини, так і з тим, що майбутні зміни носять структурний характер", - підкреслив Микола Пятницький.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас