Назва Дніпропетровськ не подобається третині городян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назва Дніпропетровськ не подобається третині городян

745
Третині жителів Дніпропетровська не подобається назва рідного міста. Це показало дослідження, проведене Дніпропетровською філією Інститутом Горшеніна.
Майже кожен четвертий опитаний (23,7%) упевнений, що "Катеринослав" - найбільш гідна назва для міста, оскільки вказує на православне вірування більшості городян. Ще 7,0% жителів міста вважають, що місто повинне мати назву "Січеслав", співзвучну із найбільш яскравими подіями козацької слави на території міста і регіону в цілому.
У випадку призначення референдуму з приводу перейменування міста явка обіцяє бути високою. Майже три чверті городян (76,7%) готові взяти участь у голосуванні.
Як повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна, експрес-опитування проводилось 9-10 листопада. Всього було опитано 600 жителів Дніпропетровська у віці від 18 років.
"Той факт, що сьогодні більшість дніпропетровців (65,3%) виступають за збереження радянської назви міста, говорить про домінування серед населення пострадянської ідентичності. Про це ж свідчить і той факт, що в місті, більше 70% жителів якого вважають себе українцями, так мало вулиць, названі іменами великі українські діячі", - прокоментував кандидат історичних наук, виконавчий директор Інституту суспільних досліджень Владислав Грибовський.
Голова обласної організації УНП Анатолій Сокоринський наполягає на історичній назві міста - Січеслав. "Адже саме тут були козацькі січі. На жаль, сьогодні дніпропетровці не готові до перейменування свого міста. Але після остаточного виходу з комуністичного рабства, це буде зроблено", - сказав упевнений Сокоринський.
В той же час місцеві комуністи вважають, що перейменування - не найважливіша проблема міста. "Зараз не час займатися перейменуванням міста, коли потрібно вирішувати насущні проблеми його жителів", - сказав депутат Дніпропетровської міськради (фракція КПУ) Віктор Серженко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас